Családfogorvoslás

Sokéves munkám során egyre inkább kirajzolódni látszott a pácienseim köréből az az igény, hogy a kiépülő bizalmi kapcsolatunkat több nemzedék is élvezhesse. Ezért indítottuk el legújabb szolgáltatásunkat, a családfogorvoslást.

Ez az Ön számára azt jelenti, hogy gyermekét ugyanolyan szakértelemmel és türelemmel várjuk a fogászati ellátásra, mint Önt.

Szülői szemszögből nézve is kiemelkedő a bizalom témaköre: jó orvos-beteg kapcsolat esetén szívesen veszem, ha gyermekem fogait a saját fogorvosom kezeli. Az is előfordulhat, hogy a félelmeim a gyermekem fogászati ellátása során oldódnak, mikor látom a felé nyújtott gyengéd, de mégis határozott hozzáállást.

A gyermek szemszögéből nézve kihangsúlyozandó az a harmonikus légkör, aminek ő is részese lehet, amíg a szüleik fogazatának ellenőrző vizsgálatát végezzük. Sokrétű haszna van ennek a folyamatnak: a gyermekek számára természetes lesz, hogy ők is beülnek a fogászati székbe, kinyitják a szájukat, és engedik az eszközös beavatkozásokat, mert megértették, hogy fontos a fogazatunkat ápolnunk.

A nagyszülők a legtöbb családban a háttértámogatás alappillérei. Sok jó tapasztalatunk van ezen a téren is. A fogászati beavatkozás során jelenlévő, esetleg szülőt helyettesítő nagymama, nagypapa jelentősen erősítheti kapcsolatát kisunokájával. Saját kontroll vizsgálat vagy ellátás során pedig jópéldával járhat elöl, mely a szülők dolgát is megkönnyíti az egészségnevelés témakörében.

Mindezeket figyelembe véve döntöttünk amellett, hogy új szolgáltatásunkkal támogatjuk a családokat. Hiszen a holisztikus szemléletmód erről is szól: több generációt ismerve könnyebben oldjuk meg a problémákat.