Éber szedációs eljárás

Köztudott, hogy fogászati kezelések előtt a páciensek nagy része szorong, fokozott nyugtalansággal néz a beavatkozás elé.

Előfordulhat az is, hogy a beavatkozás hosszabb időtartama okoz kényelmetlenséget.

Mivel szeretnénk a kezelést az Ön számára a lehető legkellemesebbé tenni, így biztosítjuk Önnek az éber szedációs fogászati kezelés lehetőségét, mely alkalmazása mellett oldódik Önben a feszültség, csökken a szorongás a beavatkozástól; sokkal rövidebbnek érzi a kezelést és alig emlékszik rá.

Az éber szedáció a fogászatban egy rendkívül jól bevált eljárás, mely során a páciens átmenetileg egy kellemes, bódult állapotba kerül. A beavatkozás alatt álmos lehet, esetleg el is bóbiskolhat, de könnyen ébreszthető, képes a fogorvos kérdéseire válaszolni, felszólításra minden utasítást végrehajt, reflexei megtartottak.

A szedálást aneszteziológus szakorvos végzi egy injekcióban bejuttatott gyógyszer segítségével, melynek hatását a fogorvosi kezelés végén - amennyiben szükséges - egy másik gyógyszerrel felfüggeszti. A beavatkozás előtt kikérdezi Önt a fennálló betegségeiről, gyógyszerszedési szokásairól, röviden megvizsgálja, megméri a vérnyomását, a szedálás alatt pedig folyamatosan felügyeli az Ön állapotát.

A beavatkozást követően egy rövid ideig még megfigyeljük Önt, majd kísérőjével távozhat, mivel a szedációt követően 24 órán keresztül nem vezethet gépjárművet.