Gyermekfogászat

Gyakorló apaként más szemszögből látom a gyerekeket. Megértettem mennyire érzékeny az ő világuk. Az őszinte érdeklődés, amit irántuk tanúsítok, jelzés feléjük, hogy ők is megbízhatnak bennem. Számomra pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy saját akaratukból üljenek be a székembe, és aktívan részt vegyenek a fogászati kezelés menetében. Rendelőmben a hosszútávú eredmények a fontosak, ezért minden esetben kivárjuk a bizalom kialakulásának idejét, és csak akkor kezdünk bele a közös munkába.

Meggyőződésem, hogy a gyermekek számára fontos a hiteles minta a szájápolásban. Elengedhetetlen, hogy megértsék és elsajátítsák ezen információkat.
Segítséget nyújtunk a szülőknek a megelőzésben, hogy gyermekeik fogazata megmaradjon ép és egészséges állapotban.
Fogszabályozásunkon várjuk az összekuszált fogú fiatalokat is, hogy funkcióban és esztétikában harmonikus mosolyt varázsolhassunk az új generációnak, megadva ezáltal az esélyt a hosszútávú ép és egészséges fogazatnak.
A holisztikus szemléletmód szerint fogazatunk épsége hozzátartozik teljességünkhöz. Egészséges életvitelünkhöz egészséges fogazatra van szükségünk. Fogaink a funkciójukat, akkor teljesítik be, ha megfelelő pozícióban helyezkednek el, ezáltal könnyebben tisztíthatóak. Összekuszált fogazatnál hamarabb kialakulhat a fogszuvasodás, és a rágás hatékonysága is csökken.Fogszabályozás

A fogszabályozás célja a szabálytalan fogazat kezelése a szép mosoly eléréséhez. A kezelés eredménye nemcsak egy szabályos, esztétikus fogazat, de az arc szerkezetének megváltoztatása is. Egy jól befejezett fogszabályozásnak köszönhetően nagyon szép és magabiztos mosolya lesz, mellyel könnyedén tud majd kapcsolatokat teremteni. A fogszabályozó készülék viselésére akkor van szükség, ha a fogak állása nem megfelelő, és ez esztétikai vagy rágási problémákat okoz. A fogszabályozás megszünteti a torlódásokat, fogak közötti réseket, a metszőfogak rendellenes állását, melynek eredményeképpen ön elégedetten néz majd a tükörbe. A fogszabályozás az esztétikai igényen túl, segíti fogai egészségének megőrzését is. A kezelés során a saját fogak megfelelő beállításával könnyebbé válik a fogazat tisztítása és így a hosszú távú megtartása.

A fogszabályozó kezeléseket nemcsak gyermekkorban, felnőttkorban is érdemes elvégezni, hogy a fogakat a jövőbeni egészségügyi problémáktól megkíméljük.
A fogszabályozó használatával gyerekkorban az állcsontok, fogazat növekedésének és fejlődésének helyes irányba való terelése a cél. Ilyenkor még lehetőség van a kisebb problémák egyszerű és hatékony kezelésére, rossz szokásokról való leszoktatásra, állcsontok növekedési rendellenességének kezelésére. A gyermekkori fogszabályozás általában 8-9 éves korban indul el, kivehető vagy egyszerű rögzített fogszabályozó készülékekkel.
Felnőttkorban a csontozat és a szabálytalan fogazat már kialakult, a fogszabályozó kezelést az esztétikus mosoly és arcprofil kialakítására alkalmazzuk. Ezekben az esetekben többnyire a fogakra ragasztott fogszabályozó készülékeket alkalmazunk. A kezelés megkezdése előtt egy személyes konzultációra van szükség, melynek során felmérjük az elváltozás súlyosságát és a kezelési lehetőségeket. A pontos kezelési tervet a kiegészítő vizsgálatok (röntgenfelvételek, mintavételek, fotók) után tudjuk felállítani. A kezelés árának megállapítása mindig személyre szabottan történik, tekintetbe véve a kezeléshez szükséges készüléktípusokat is.
Fogszabályozó kezeléseink során a modern fogszabályozó készülékek széles körű lehetőségeit naponta alkalmazzuk, beleértve a hagyományos fém, esztétikus kerámia vagy a fogak belső felszínére ragasztott fogszabályozó elemekig. A láthatatlan, kivehető rendszerek is a kezelési lehetőségek közé tartoznak.